Hribii sunt niste ciuperci foarte gustoase ce nu mai au nevoie de reclama , acestia pot insoti pe farfurie multe feluri de carne sau chiar pot inlocui carnea in preparatele vegetariene .... gustul culoarea si textura sunt principalele calitati care le claseaza in categoria ciupercilor de calitate superioara .
odata ajunsi pe tocatorul meu un singur gand imi venea in minte si nu stiu daca era din cauza poftei sau a senzatiei de foame : Fusilli cu hribi in sos alb .... un preparat simplu si fara pretentii dar este unul din preparatele mele preferate ( pe care il fac de obicei cu ciuperci obisnuite )pe care oricand am sa-l mananc cu placere .....
.....deci intr-o tigaie topesti 50 g de unt ( aici ar merge niste unt cu trufe sau un pic de ulei de masline cu aroma de trufe ) , arunci peste el 2-3 catei de usturoi tocati la cutit si hribi taiati mai mare .... sare , piper , se stinge cu vin alb demi-dulce apoi se ingroasa sosul cu smantana dulce ( 32 % ) si parmesan ras .... cand sosul este legat adaugi si pastele fierte pastele fierte in prealabil si l-e mai tii la foc mare 2 - 3 minute .......