PESTO

Nimic mai usor de facut , iei un castron mare si incepi sa pui frunze proaspete de busuioc , seminte de dovleac , floarea soarelui si susan ( reteta originala cere doar muguri de pin si din moment ce acestia sunt 40 euro/kg imi permit sa improvizez ) usturoi si aredei iute , parmesan ras , sare si piper . iti iei aproape de tine sticla cu ulei de masline si incepi sa blendezi toate ingredientele si reglezi consistenta cu uleiul de masline .
Daca faci sos pentru perioada mai lunga ar fi bine sa nu bagi usturoiul ci sa il adaugi in momentul folosirii sosului deoarece poate provoca fermentatia si stricarea sosului !

 Paste cu sos pesto

( 1 portie )

fusilli din grau dur  150 g
usturoi          3-5 catei  , in functie de marimea lor si gusturile tale
ardei iute      dupa gustul si puterile fiecaruia
ulei masline 10 ml      sa nu uitam ca si sosul contine ulei
sos pesto  1 lingura
parmesan ras

in clipa in care pastele sunt fierte de preferat  al' dente intr-o tigaie pui uleiul de masline iar cand acesta este incins arunci usturoiul zdrobit sau tocat din cutit si ardeiul iute taiat rondele , cand usturoiul incepe sa prinda o culoare rumena pui sosul pesto si incepi sa omogenizezi totul . cand sosul a devenit omogen adaugi pastele in tigaie amesteci bine toata treaba dupa care poti gusta si asezona , pentru mine momentul final este atunci cand sosul incepe sa se lipeasca un pic de tigaie . in momentul servirii se rade parmesan deasupra .
Pofta buna !