Daca faci sos pentru perioada mai lunga ar fi bine sa nu bagi usturoiul ci sa il adaugi in momentul folosirii sosului deoarece poate provoca fermentatia si stricarea sosului !
Paste cu sos pesto
( 1 portie )fusilli din grau dur 150 g
usturoi 3-5 catei , in functie de marimea lor si gusturile tale
ardei iute dupa gustul si puterile fiecaruia
ulei masline 10 ml sa nu uitam ca si sosul contine ulei
sos pesto 1 lingura
parmesan ras
in clipa in care pastele sunt fierte de preferat al' dente intr-o tigaie pui uleiul de masline iar cand acesta este incins arunci usturoiul zdrobit sau tocat din cutit si ardeiul iute taiat rondele , cand usturoiul incepe sa prinda o culoare rumena pui sosul pesto si incepi sa omogenizezi totul . cand sosul a devenit omogen adaugi pastele in tigaie amesteci bine toata treaba dupa care poti gusta si asezona , pentru mine momentul final este atunci cand sosul incepe sa se lipeasca un pic de tigaie . in momentul servirii se rade parmesan deasupra .
Pofta buna !